• −30%

Kadagys žvynuotasis 'Blue Carpet'

Kodas: BA / Juniperus squamata

9,50 €
6,65 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Lot.Juniperus squamata 'Blue Carpet' šliaužiantis spygliuočių krūmas, kuris stipriai auga į šonus, greitai padengia žemę storu ūglių ir žydru spyglių kilimu. Po 10 m. užauga iki 0,5 metro aukščio ir 2 metrų skersmens. Spygliai gana trumpi, dygliuoti liesti, padengti vaško danga, intensyviai mėlynos spalvos. Visiškai atsparus šalčiui (USDA 5a atšiaurumo zona).

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Juniperus squamata 'Blue Carpet'

Šliaužiantis spygliuočių krūmas, kuris stipriai auga į šonus, greitai padengia žemę storu ūglių ir žydru spyglių kilimu. Po 10 auginimo metų užauga iki 0,5 metro aukščio ir 2 metrų skersmens. Jis užaugina  standžius, šiek tiek iškilusius ūglius, kurie auga į šonus. Jauniausios ataugos lieknos, galuose šiek tiek kabančios. Spygliai gana trumpi, dygliuoti liesti, padengti vaško danga, intensyviai mėlynos spalvos.

Atsparumas:visiškai atsparus šalčiui (USDA 5a atšiaurumo zona ).

Dirvožemis ir vieta: gerai auga visose lengvose ir gerai nusausintose dirvose, įskaitant mažai maistinių medžiagų turinčias ir net sterilias. Reikalauja daug saulės. Jis pasižymi dideliu atsparumu sausrai ir oro taršai. Esant palankioms sąlygoms, krūmas gali išsiplėsti, tačiau prireikus jį galima apkarpyti. Puikiai tinka sodinti dideliuose parkuose ir miestų aikštėse, taip pat velėnuoti ir sutvirtinti visus šlaitus ir pylimus.
Kilmė ir kiti ypatumai:'Blue Carpet'atmainą iš mutantinės veislės 'Meyeri' išvedė J. Schoemaker Nyderlanduose iki 1972 m. Tai viena patraukliausių mėlynųjų kadagių formų, 1993 m. Britanijos karališkosios sodininkystės draugijos RHS apdovanota apdovanojimu už sodo nuopelnus (AGM).
6 Prekės

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.