• −30%
  • −30%

Kadagys tarpinis 'Greenmantle'

Kodas: BA/Juniperus communis

9,50 €
6,65 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Lot.Juniperus communis 'Greenmantle' lėtai auganti, šliaužianti veislė su tamsiai žalios spalvos spygliais. Po 10 metų auginimo krūmai pasiekia 0,2 m aukštį ir 1,5 m skersmens.Itin atspari šalčiui (USDA 3 atšiaurumo zona).

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Juniperus communis 'Greenmantle'

Lėtai auganti, šliaužianti veislė, panaši į 'Green Carpet', bet tamsesniais spygliais. Po 10 metų auginimo krūmai pasiekia 0,2 m aukštį ir 1,5 m skersmens. Ūgliai išnyra radialiai iš krūmo centro, išsišakoja ir pasklinda žemės paviršiuje. . Daug plonų šakelių, jauniausios šiaudų spalvos, vyresnės – vyšnių ir rudų atspalvių. Spygliukai išsidėstę trim apskritimais, apie 1 cm ilgio, tamsiai žali, nedygliuoti.

Atsparumas: itin atspari šalčiui  (USDA 3 atšiaurumo zona).
Dirvožemis ir vieta: ypač lengvai auginamas, užtenka  net skurdžių dirvožemių.. Puikiai auga saulėtose vietose, neturtingose maisto medžiagų, sausose, uolėtose ir net nederlingose dirvose. Blogai auga tik per drėgnose arba per šlapiose vietose. Visiškai atsparus šalčiui, jis gali būti sodinamas be baimės visoje šalyje. Dėl seklios, bet plačios šaknų sistemos krūmai puikiai tinka sodinti šlaituose ir krantinėse, juos sutvirtinti ir apsaugoti nuo nuošliaužų bei nusiplovimo per stiprų lietų. Veislė rekomenduojama auginti privačiuose soduose ir viešose želdynuose kaip žemės dangos augalas (sodinimo tankumas 3 vnt/m2). Puikiai dera su kitais spygliuočiais, gali augti dideliuose alpinariumuose, kapinėse. Įspūdingai atrodo ant  pakeltų sienelių, nuo kurių vaizdingai kabo ūgliai, arba tarp akmenų alpinariumuose pasodinti augalai.
Kilmė ir kiti ypatumai: Veislė išvesta Didžiojoje Britanijoje devintajame dešimtmetyje. Lėtai auganti, šliaužianti veislė, panaši į 'Green Carpet', bet tamsesniais spygliais.
2 Prekės

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.