• −30%
  • Nauja
  • −30%
  • Nauja

Raganė 'Frydreryk Chopin'

Kodas: Clematis

10,00 €
7,00 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Raganė 'Fryderyk Chopin' (lot. Clematis) Lenkiška veislė, turinti įdomių, pilkai mėlynų žiedų su kreivais kraštais ir kreminiais kuokeliais. Tinka tvoroms, sienoms, pavėsinėms, grotelėms ir poliams. Jis gali būti auginamas per natūralias atramas, tokias kaip dideli krūminiai, lapuočių ar spygliuočių krūmai. Ypač naudinga mažiems sodams.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Tiekėjas
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

3m

Plotis

2m

Žydėjimas

Birželis-Rugpjūtis

Atsparumas

Šalčiui atspari

Vieta

Dalinis pavėsis
Saulėta

Drėgmė

Vidutinė

Raganės – tai vijokliniai krūmai ar daugiametės gėlės su nuostabiais žiedais, kurie gali būti beveik visų atspalvių.  Kad išryškinti raganių dekoratyvumą būtina susipažinti su jų poreikiais.

Auginimas ir priežiūra

Stambiažiedės raganės mūsų klimato sąlygoms yra pakankamai atsparios. Auga jos geriausiai derlingame, humusingame (pH 6 – 7), vidutiniškai drėgname, bet neužmirkusiame dirvožemyje. Jos mėgsta, kad jų pagrindas (šaknys) būtų pavėsyje, o viršutinė dalis saulėje. Raganės labai jautrios sausrai ir sausam orui. Blogai auga vėjuotose vietose.

Sodinimas -  Iškart prieš sodinimą augalas pamerkiamas į vandenį (pvz. kibirą) 10 –čiai minučių, kad gerai įmirktų.  Augalas išimamas iš vazono neišardant šaknų sistemos. Ruošiant sodinimo vietą iškasti duobę, kurios matmenys 60x60x60 cm. Ant dugno paruošiamas drenažo sluoksnis iš smėlio, akmenukų  ar žvyro (gali nebūti, jei dirva lengva). Ant drenažo išpilamas kibiras gerai perpuvusio mėšlo ar komposto. Toliau sumaišom esamą žemę su kompostu ir sodiname raganę. Raganės sodinamos iki 5 cm giliau nei buvo vazone. Po sodinimo dirva prispaudžiama ir stipriai palaistoma. Dirva virš raganės padengiama mulču, kuris neleis perkaisti gruntui ir sulaikys drėgmę. Tręšti rekomenduojama antrais ir vėlesniais metais po pasodinimo.

Žiemojimas - Nors raganės yra pakankamai atsparios žiemai, tačiau ypač atšiauriomis žiemomis rekomenduojama šaknis apipilti žeme, žieve ar lapais, kad apsaugoti šaknis ir miegančius pumpurus nuo sušalimo.

Genėjimas - Kad gerai šakotųsi ir gausiai žydėtų raganes reikia genėti. Genima nuo vasario pabaigos iki balandžio pradžios. Pavėluotas genėjimas suvėlins žydėjimą. Kerpama 0,5 – 1 cm virš poros sveikų pumpurų. Visą laiką yra pašalinami nudžiūvę lapai, taip pat nudžiūvusios ar nušalusios dalys. Pirmais metais visos raganės nukerpamos ne aukščiau 30 cm virš grunto. Vėlesnių metų genėjimas priklauso nuo raganės rūšies ir nuo žydėjimo laiko.

  • Raganės kurios žydi ant senų šakų yra negenimos;
  • Dauguma stambiažiedžių raganių genimos silpnai, t.y. nuo 1 iki 1,5 m. Kuo augalas silpnesnis, tuo genima žemiau. Taip genimos ir tos raganės apie kurias mes nieko nežinome;
  • Vėlai žydinčios raganės genimos stipriai 20 -50 cm nuo žemės.  

Ligos - Vytulys ir miltligė.

Kenkėjai - Specifinių kenkėjų nėra, o kenkėjai sutinkami tokie kaip voratinklinės erkutės. Grėsmingu kenkėju gali būti lauko pelės.

1 Vienetas
Lapai
Žali
Žiedai
Violetiniai
Zona
4a-9b

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.