• −30%
  • Nauja
  • −30%
  • Nauja

Katalpa 'Nana' (posk. 180-200cm)

Kodas: Catalpa Bignonioides

90,00 €
63,00 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Katalpa 'Nana" (lot.Catalpa Bignonioides) skiepytas į 180-200 cm aukščio į kamieną. Dekoratyvus, vidutinio dydžio, plačia, apvalia laja, lapuotis medis, dar vadinamas Indijos pupelių medžiu. Lapai – širdies formos, dideli, švelniai plaukuoti, aukso geltonumo, vasarą – gelsvai žali. Ši veislė nežydi. Sodinami saulėtoje vietoje, drenuotame dirvožemyje.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Tiekėjas
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

3m

Plotis

4m

Žydėjimas

Nežydi

Atsparumas

Šalčiui atspari

Vieta

Dalinis pavėsis
Saulėta

Katalpa vadinama Indijos pupelių medžiu dėl didelių lapų vasarą ir cigaro formos pupelių anksčių žiemą. 'Nana" veislė skiriasi nuo kitų rūšių tuo, kad tai mažas medis. Jie buvo veisiami norit pasiekti patrauklų medį su išskirtine lapija, tačiau mažesnio dydžio, kad tilptų į mažus sodus ar priekinį kiemą. Medis išlaiko kompaktišką, suapvalintą karūną be genėjimo. Labai šviesiai žali ir minkšti. Šis medis neturi žiedų.

Miltligė - kai oras šiltas ir drėgnas, paprastai prasideda vasarą, lapus gali paveikti pelėsio infekcija, kuri pasireiškia mažomis pilkšvai baltomis dėmėmis, kurios greitai pasklinda po visą lapą. Lapus reikėtų saugoti su fungicidu (su variu). Priešingu atveju lapai liks padengti pelėsio plėvele iki rudens. Atsprogsta vėlai, gegužės mėnesio pabaigoje.

Katalpos nėra išrankios pH ar dirvožemio tipą. Atspari šalčiui apie -28°C (USDA 5 zona)

1 Vienetas
Lapai
Šviesiai žali vasarą, geltoni rudenį
Zona
6-9

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.