• −30%

Šilkmedis juodasis

Kodas: Šilkmedis juodasis

20,00 €
14,00 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Šilkmedis juodasis (lot. Morus nigra) medis (iki 12-15 m aukščio) su tankiu plačiai svyrančiu vainiku. Vaisiai labai skanūs, sultingi, saldžiarūgščio skonio, (sunoksta palaipsniui per 1,5 mėn. nuo liepos antros pusės). Juose gausu vitaminų A, C, B grupės vitaminų, flavonoidų ir taninų. Jie rekomenduojami diabetikams ir žmonėms besilaikantiems dietos.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Juodasis šilkmedis (lot. Morus nigra) priklauso šilkmedžio (Moraceae) šeimai. Gamtoje jis pasitaiko Mažojoje Azijoje, tačiau auginamas ir Europoje bei Šiaurės Amerikoje. Europoje jis auginamas maždaug nuo XVI a., Todėl laukinių formų galima rasti miškų pakraščiuose ir kirtimuose.

Juodasis šilkmedis yra gan didelis medis (iki 12-15 m aukščio) su tankiu, plintančiu vainiku.

Vaisiai sunoksta palaipsniui per 1,5 mėn nuo liepos antros pusės, papurčius šakas prinokę vaisiai lengvai krenta ant žemės.

Šilkmedžio ekstraktai vaistažolių medicinoje buvo naudojami ilgą laiką, šaknys buvo naudojamos kinų liaudies medicinoje gydant diabetą, karščiavimą ir kosulį.

Šilkmedžio vaisiai turi saldžiarūgštį, švelnų skonį. Jie valgomi žali arba naudojami uogienėms, konservams ir sultims gaminti. Juose yra vitaminų A, C, B grupės vitaminų, flavonoidų ir taninų. Jie rekomenduojami diabetikams ir žmonėms, besilaikantiems dietos, o juodųjų šilkmedžio konservų verta valgyti peršalus.

 

Šilkmedžio auginimas ir priežiūra:

Juodojo šilkmedžio priežiūra yra panaši į baltojo šilkmedžio. Ši rūšis yra gana atspari ligoms ir kenkėjams. Paprastai nereikia genėti - išskyrus formavimą ir augimo ribojimą Jei norime auginti šį šilkmedį mažesnėje erdvėje, turime pakoreguoti jo dydį genėdami.

Šilkmedžiai gerai toleruoja šią procedūrą, todėl netgi galite juos panaudoti kurdami suformuotas gyvatvores. Tačiau reikia atsiminti, kad stipriai ir dažnai genėtas šilkmedis, laikomas gyvatvorės pavidalu, vargu ar duos vaisių ir išliks daugiau kaip dekoratyvinis augalas.

Šilkmedžio genėjimas - ir storos gyvatvorės formavimas, ir formavimas - visada atliekamas ankstyvą pavasarį arba vasaros pabaigoje (pakankamai anksti, kad pjaunamos žaizdos sugytų iki žiemos), nes pavasarį arba vasaros pradžioje nupjautas medis praras daug sulčių, todėl jį labai silpnins...

Augalas toleruoja oro taršą, todėl verta jį auginti kaip miesto želdinį (tik dekoratyviniams tikslams).

Reikalingas smėlėtas, lengvas dirvožemis. Derlingas dirvožemis sukelia jaunų šakelių vystymąsi iki vėlyvo rudens ir neturi pakankamai laiko ligifikuotis prieš žiemą. Tokie nesumedėję ūgliai gali apšalti. Mėgsta saulėtas pozicijas. Santykinai geras atsparumas šalčiui( jis yra jautresnis šalčiui nei baltasis šilkmedis) , tačiau žiemą jaunus medžius reikėtų apsaugoti nuo šalčio.

7 Prekės

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.