• −30%
  • −30%

Šilropė ‘Big sam ruby star‘

Kodas: big sam ruby star

5,00 €
3,50 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

BigSam serijos šilropės pasižymi itin didelėmis skrotelėmis. Šios veislės lapai plokšti, ilgi, vasarą tamsiai purpuriniai, žiemą pilkais galais. Žydi birželį-liepą.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Žydėjimas

Birželis-Liepa

Atsparumas

-34°C

Vieta

Saulėta

Drėgmė

Maža

Vieta: šilropė geriau auga ir atrodo ryškiau gerai apšviestose sausose vietose.

Dirvožemis: šiam augalui tinka bet kokia, net ir labai prasta žemė. Jeigu dirvožemis labai geras, šilropės skrotelės spalva nublunka, o lapų žalsvumas išblykšta. Šis augalas lengvai toleruoja sausrą.

Sodinimas: kadangi šilropės šaknų sistemą sudaro vidutinio dydžio šakniastiebis ir paviršinis pluoštinių šaknų tinklas, augalą galima sodinti labai negiliai. Šilropė yra iš tų augalų, kurie žydi ir duoda vaisių tik kartą gyvenime, o po to miršta.
Laistymas: nemėgsta gausaus laistymo ir aukštos temperatūros.

Žydi: liepos–rugsėjo mėn.

Apie augalą

Šilropė (Sempervivum), dar kitaip vadinama sukulentu, - storlapinių (Crassulaceae) šeimos augalų gentis. Žinoma apie 60 rūšių. Šilropė paplitusi Europoje ir Azijoje, daugiausia kalnuose. Daugiametė monokarpinė, įvairaus ilgio palaipas išauginanti žolė. Stiebas status, nešakotas. Lapai susitelkę į tankias skroteles, stori sultingi, blakstienotais pakraščiais. Žiedai susitelkę į viršūnines kekes. Vainiklapiai rausvi, raudoni ar violetinio atspalvio. Vaisius – lapavaisis. Daugelio rūšių šilropės yra dekoratyviniai augalai. Dažniausiai auginama kalninė šilropė (Sempervivum montanum), klintinė šilropė (Sempervivum calcareum), marmurinė šilropė (Sempervivum marmoreum), marokinė šilropė (Sempervivum atlanticum), stambiažiedė šilropė (Sempervivum grandiflorum), stoginė šilropė (Sempervivum tectorum), voratinklinė šilropė (Sempervivum arachnoideum). Išvesta daug veislių, sukurta nemažai hibridų. Lietuvoje gėlynuose dažnai auginama stoginė šilropė, voratinklinė šilropė. Augalą galima auginti ir namuose, pavieniui ar alpinariumuose. Sukulentai pritaikomi ir medicinoje.

2 Prekės

Rekomenduojame:

Panašios prekės (9):

Prekė pridėta į palyginimą.