• −30%
  • −30%

Pušis gausiažiedė 'Low Glow'

Kodas: BA/Pinus densiflora

28,00 €
19,60 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Lėtai auganti sferinė ir suplotos formos veislė.Per 10 metų išauga iki 50-60 cm aukščio ir 100-150cm pločio. Spygliai skaisčiai žali ar net gelsvai žalios spalvos. Ūgliai- tankūs, žali. Vidutinis metinis prieaugis- iki 10 сm. Atspari žemai temperatūrai( USDA 5a atšiaurumo zona ).

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Pinus densiflora 'Low Glow'

Lėtai auganti sferinė ir suplotos formos veislė, savo įpročiais panaši į gerai žinomą 'Umbraculifera' veislę.Per 10 metų išauga iki 0,5-0,7 m aukščio ir 1-1,5m pločio. Spygliai skaisčiai žali  ar net gelsvai žalios spalvos .Ūgliai- tankūs, žali. Vidutinis metinis prieaugis- iki 10 сm.  

Atsparumas:atspari žemai temperatūrai( USDA 5a atšiaurumo zona ).
Dirvožemis ir vieta: gerai auga saulėje ir daliniame pavėsyje, gana sausoje dirvoje. Reikalingas šiek tiek rūgštus dirvožemis. Puikiai tinka sodinti mažose erdvėse, alpinariumuose, taip pat ir konteineriuose balkonuose ir terasose.
Kilmė ir kiti ypatumai:atradėjas, selekcininkas (selektorius): Sydney Waxman, Konektikuto valstijos universitetas, JAV; įvadas į prekybą: 1990 m

 

Pušų sodinimas, priežiūra ir auginimas

Pušų rūšių ir kultivarų pasirinkimas labai platus. Svarbu parinkti tinkamas rūšis ir formas jūsų sodybos sąlygoms ir priežiūros galimybėms bei tinkamai jas pasodinti. Grupėse pušys puikiai dera su rododendrais, viržiais, azalijomis, erikomis bei kitais erikiniais augalais, magnolijomis, raugerškiais, kiliminėmis daugiametėmis gėlėmis. Žemaūgės veislės dažniausiai naudojamos įrengiant alpinariumus ir akmens kompozicijas.

KADA SODINTI: ankstyvą pavasarį arba rudenį. Jeigu augalas augo vazone, galima sodinti visą šiltąjį sezoną.

AUGINIMO VIETA: atvira ir saulėta, gali augti ir daliniame šešėlyje. Ypatingos dirvos nereikia, geriausiai auga priesmėlio ar priemolio, silpnai rūgščiose ir kalkingose dirvose. Jei pušynai auga aplinkui, tai pušų auginimas savo kieme yra geras sprendimas. Tada galima laikytis minties, kad šis dirvožemis, ši aplinka ir mikroklimatas tikrai pušims tinka. Tad pataikote ir dėl stilistinio bendrumo su aplinka, ir dėl augimo sąlygų. Jeigu jūsų aplinkoje dominuoja lapuočiai, pušys vis tiek gali augti, tačiau gerai pagalvokite, ar jos toje vietoje neatrodys svetimkūnis.

DIRVOŽEMIS: labai svarbu atkreipti dėmesį, kad pušys nemėgsta užmirkimo. Joms labiausiai tinkamas smėlingas, gerai besidrenuojantis dirvožemis. Ilgesnio kaip dviejų-trijų savaičių trukmės užmirkimo pušys paprastai neatlaiko ir suserga arba žūva. Todėl geriau iškart, esant drėgmės galimam pertekliui, įrengti tinkamą drenažą arba suformuoti reljefo pakilimus.

PUŠŲ SODINIMAS: kad ir kokio dydžio būtų sodinukas, iškasama 1x1 m duobė. Naujai pasodintam augalui reikia purios ir lengvos žemės, taip augalas lengviau prigis ir stipriau įsišaknys. Auginimo vieta pagerinama komposto ir smėlio mišiniu, o vėliau perkasama su esamu dirvožemiu. Svarbu pušies nepasodinti per giliai. Sodinama, kaip augo vazone, – iki šaknies kaklelio. Jeigu pasodinama per giliai, augalas skurs ir augs lėtai. Šviesos atžvilgiu visos pušys yra šviesiamėgės, todėl jei norima vešlios ir sveikos pušies - reikia sodinti ją saulėtoje vietoje.

PUŠŲ PRIEŽIŪRA: pušys tręšiamos balandžio pab. ir birželio pradž. kompleksinėmis mineralinėmis trąšomis. Augalai laistomi sausuoju periodu, aplink juos purenama žemė. Geriausiai genėti pavasarį, dar neprasidėjus vegetaciniam laikotarpiui, arba rugpjūtį-rugsėjį, kai pagrindinis augimas pasibaigęs. Pušų augimą galima reguliuoti skabant metūglius.

Pušys dauginamos sėklomis arba auginiais.

KENKĖJAI: skydamaris, pušinė požievinė blakė, mažasis pušiagraužis, mėlynasis ragauodegis, mėlynasis blizgis, rudasis pušinis pjūklelis, paprastasis pušinis pjūklelis.

LIGOS: pušų paprastoji spygliakritė, raudonžiedė degligė, šakninė pintainė, veimutrūdė.

NAUDA ŽMONĖMS: pušys turi gydomųjų ypatybių, tad ne veltui rekomenduojama pasivaikščioti po pušyną. Čia dėl pušų išskiriamų fitoncidų – medžiagų, šalinančių dulkes, mikrobus ir valančių orą, – pajuntama, kaip lengva ir gera kvėpuoti.

11 Prekės

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.