• −30%
  • −30%

Magnolija 'Cameo'®

Kodas: 'Cameo'

35,00 €
24,50 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Magnolija 'Cameo®' Nauja veislė iš Naujosios Zelandijos, pasiekia neaukšto medžio ar krūmo dydį. (3m. aukščio ir 1m pločio) Ši naujoji magnolija vertinama dėl unikalių žiedų. Gili, tamsiai rausva išorinių žiedlapių spalva gražiai išnyksta į sniego baltumo žiedo vidų. Išsiskiria ir gausiu žydėjimu. Žydi gan vėlai: balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis
Išparduota. Pasirinkite kitą savybę.


  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

iki 3m

Plotis

iki 1m

Žydėjimas

V mėn.

Atsparumas

Šalčiui atspari

Vieta

Saulėta

Drėgmė

Didelė
Vidutinė

Sensacingi Magnolia soulangeana "Cameo®“ žiedai! Ši naujoji magnolija vertinama dėl unikalių žiedų. Gili, tamsiai rausva išorinių žiedlapių spalva gražiai išnyksta į sniego baltumo žiedo vidų. O ar pastebėjote, kad ‘Cameo’ žiedai yra panašūs į tulpes? ‘Cameo’ išsiskiria ir gausiu žydėjimu. Kiekvieną pavasarį nustebsite dėl nuostabaus augalo žiedų gausos! Pradeda žydėti gana anksti,dar būdamas jaunas augalas, žydi vėlai: balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje. ‘Cameo’ pasiekia maks. 3 metrų aukštį ir 1 metro plotį. Tai labai tinka kaip vienišas augalas Jūsų sode. Taip pat kaip kompaktiškas medis inde Jūsų terasoje ar balkone. ‘Cameo’ yra atsparus šalčiui (iki -22 ° C). )klimato zona 6-9.

 

 

 

Magnolijos dirvožemio reikalavimai,sodinimo vieta, priežiūra:


Magnolijoms reikalingas rūgštus substratas - tai labai svarbu, ypač pirmaisiais metais po pasodinimo (vėliau magnolijos su tuo susitvarkys). Geriausias dirvožemis bus derlingas, humusingas ir pakankamai drėgnas.
Šaknys gali būti jautrios žemai temperatūrai, blogam dirvožemiui ar vandens pertekliui. Magnolijos turėtų augti saulėtoje  ir apsaugotoje  nuo vėjų vietoje.

Magnolijas rekomenduojama sodinti ankstyvą rudenį, kad augalas spėtų įsišaknyti gerokai prieš žiemą. Sodinant į substratą reikia įpilti rūgščių durpių, o jei dirvožemis yra labai smėlingas, taip pat šiek tiek molio sulaikys daugiau vandens. Sodinukus vazonėliuose galima sodinti ir visą pavasario -vasaros-rudens sezoną , tik aišku pasodinus  karštuoju periodu, teks  reguliariai  ir gausiai laistyti. Stengtis, kad dirvožemis neišsausėtų, ypač nuo gegužės iki liepos pabaigos Dėl paviršinių šaknų sistemos negalima  kasti dirvožemio aplink magnoliją.

Sodindami nepamirškite sodinti ne per giliai (ne giliau, nei augo vazone) - magnolijos turi negilias, plokštelės formos šaknis.Pasodinus, užberkite purią žemę, per daug nespauskite, nes pažeidus šaknis, šaknų sistema gali supūti.   Pirmuosius 2–3 metus po pasodinimo jaunus augalus žiemai patartina uždengti.Pirmieji dveji gyvenimo metai po sodinimo  yra svarbus magnolijos laikas, kuris nuspręs, ar ji aklimatizuosis ir įgaus augimo pagreitį. Tai taip pat laikas, kai esant šalčiausiam orui, magnoliją turėtume padengti agrotekstile arba šiaudais. Ypač svarbu tai, kad žiedpumpuriai dažniausiai išsivysto jau  vasaros pabaigoje, todėl dengimas padidins garantiją gausiam žydėjimui pavasarį.

Mulčiavimas:

  Pasodinus magnoliją geriausiai mulčiuoti  smulkinta spygliuočių žieve ir tą procesą kartoti (pabarstyti papildomai)kiekvieną pavasarį   
Tai suteiks mums tinkamą rūgštingumą ir papildomai apsaugos sodinimo vietą nuo per didelio drėgmės praradimo, kuris magnolijoms nepatinka. Plokštės formos  šaknys lengvai išdžiūsta, o tai neigiamai veikia augalo būklę.

Magnolijų laistymas:

Vasarą, kai sausa ir karšta, jaunus sodinukus (iki 2–3 metų sode) dėl aukščiau aprašytos seklios šaknų sistemos kartkartėmis reikia dar kruopščiai palaistyti. Patikimas laistymas, tai yra, paskirstant 5 litrus vandens mažesniam augalui (persodintam  iš 1–2 litrų talpos), 10–20 litrų vandens didesniems augalams (daugiau kaip 1 metro aukščio, su stipria lapija ir persodintiems iš 3-5 litrų talpos).

Magnolijų persodinimas:

 Prieš sodindami magnolijos sodinuką, turite atidžiai pasirinkti vietą, nes ši sodo karalienė nekenčia persodinimo. Jei turime tai padaryti, padarykime tai kuo greičiau. Nelaukime kitų metų, nes ilgiau delsiant šaknų sistema vis  plečiasi ir su kiekvienais metais vis labiau bus pažeista. Šį persodinimą galima atlikti tik ankstyvą pavasarį, kai pumpurai yra pabrinkę. Prieš persodinant visus ūglius reikia sutrumpinti 2/3 ilgio, padengiant žaizdas sodo tepalu.
Pasodinę ar persodinę, augalą visiškai netręšiame maždaug 1 mėnesį. Kartais mes  norime pamaitinti augalą, kad jis persodintas greičiau atsigautų, tačiau, deja, trąšos gali sudeginti pažeistas šaknis ir taip visiškai prarasti medį. Šis patarimas turėtų būti taikomas visiems augalams.
 

Magnolijų tręšimas:

Magnoliją verta tręšti bent du kartus per metus. Galite naudoti paruoštą mišinį, skirtą pvz., Rododendrams-azalijoms . Šiuo tirpalu laistome balandžio mėnesį ir birželio pabaigoje. Netręšiame  jau  po liepos 20 d. Per šį laiką augalas turėtų sutelkti dėmesį į lignifikaciją, kuri padės kuo lengviau  išgyventi žiemą . Per daug tręšiant trąšomis, kuriose yra daug azoto,tai skątins naujų ūglių augimą  rudenį, o ne ligifikuoti (nesumedėję )jauni ūgliai gli žiemą apšąlti.
Kai mums atrodo, kad mūsų magnolija prastai auga,  liepos pabaigoje lapai pradeda ruduoti nuo krašto, tada mes susiduriame su per dideliu tręšimu. Padidėjusi druskos koncentracija dirvožemyje trukdo tinkamai įsisavinti maistines medžiagas. Šiuo atveju geriausias sprendimas yra gausiai palaistyti medį, kad druska bent iš dalies būtų nuplauta į dirvą. Norint tinkamai atlikti tokią procedūrą, substratą reikia užpilti 100 litrų kvadratiniam metrui vandens.
Ilgo veikimo trąšas labai patogu ir žymiai saugiau  naudoti. Yra tokių, kurios tirpsta  net   4-6 mėnesius. Galite jomis  tręšti pavasarį vieną kartą ir nereikės jaudintis dėl pertręšimo. Kai kurie sodininkai tręšia ir mėšlu. Tai, žinoma, yra vertinga trąša, tačiau atminkite, kad ji pakeis mūsų dirvožemio pH į šarmingesnį. Po jo naudojimo substratas turėtų būti vėl parūgštintas.

0 Prekės

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.