• −30%
  • −30%

Veigelė gražiažiedė 'Red Princess'

Kodas: Weigela florida Red Princess

8,00 €
5,60 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Hibridas „Red Princess“ – itin ryški ir įspūdinga amerikietiška veislė. 2002 m. laimėjo Didžiosios Britanijos karališkosios sodininkystės draugijos apdovanojimą „Garden Merit“ (AGM), už gausų žiedų skaičių vienoje šakoje, krūmo tankumą, ilgą žydėjimo trukmę ir raudonumo prisotinimą.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis
Atsiprašome, ši prekė jau išparduota.


  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

1,5 m

Plotis

1,6 m

Žydėjimas

gegužė-birželis, rugsėjis

Atsparumas

Šalčiui atspari

Vidutinio augumo, kompaktiškas, neįtikėtinai dekoratyvus krūmas su plačiai besidriekiančia laja ir nusvirusiomis, pilkai rudomis šakomis. Užauga iki 1,2-1,5 m aukščio ir iki 1,4-1,6 m pločio, apie 15-20 cm per metus. Plačiai elipsiški lapai, priešpriešiniai, smailiomis viršūnėmis, pakraščiuose smulkiai dantyti, žali, rudenį tamsėja ir ilgai nenukrenta. Gausūs žiedai - varpelio formos, iki 3-6 cm ilgio, apie 2 cm skersmens, tamsiai raudonos spalvos, susitelkę žiedynuose po 3-4 vienetus. Žydi praėjusių metų šakelių galuose, gegužės-birželio ir rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Auga pavėsyje, bet rečiau žydi, lėčiau sumedėja ūgliai ir lapijos spalva praranda savo ryškumą.

Veigelės: kaip šiais augalais pasirūpinti?

Daugiausia medžių ir krūmų žiedais pasidabina gegužės antrojoje pusėje ir birželio pradžioje. Tuomet atrodo, kad žydi viskas, kas tik gali. Iš gausybės augalų išsiskiria veigelės. Jos ne išnyksta žiedų simfonijoje, o pirmauja. * Veigelių agrotechnika nėra sudėtinga. Pagrindinės sąlygos – užtektinai šviesos, derlinga dirva, tręšimas ir tolygus laistymas visą vegetacijos laiką. Kitaip tariant, joms sode reikia tokių pat sąlygų, kokias mes sukuriame daugeliui krūmų. * Problemų dėl ligų ir kenkėjų kils mažai. * Šie augalai lengvai pakelia genėjimą. Kiekvienais metais, birželio mėnesį, nugnybiamos vienmečių ūglių viršūnės. Šitaip pristabdomas augimas, suformuojama laja, kuri per daug nesutankėja. Be to, augalas po gausaus žydėjimo sutaupo jėgų. Bet reikėtų atminti, kad šie ūgliai ateinančiais metais sukraus žiedus, todėl nereikėtų per daug įsismaginti. * Krūmai gyvena apie 50–60 metų. Ne tiek ir daug, bet ne tiek ir mažai. Senstančius krūmus lengva dauginti sėklomis, žaliais ar pusiau sumedėjusiais auginiais. Nešildomuose šiltnamiuose jų išlikimo ir geros šaknų sistemos sudarymo procentas labai aukštas – beveik šimtaprocentinis. Mūsų sodininkams veigelė – dėkinga ir jautri sodo gyventoja, nuraminanti ir įkvepianti tuomet, kai po sunkių pavasarinių darbų galima ištiesti nugarą ir pasigėrėti savo darbo vaisiais.

Lapai
žali
Žiedai
tamsiai raudoni

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.