• −30%
  • −30%

Karklas laibapurkis 'Mount Aso' 150

Kodas: Salix gracilistyla MOUNT ASO 150

22,00 €
15,40 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Skiepyta į stiebą (150 cm). Platus lapuočių krūmas mėlynai pilka laja. Veislė išsiskiria rausvais iki 2,5 cm ilgio siekiančiais kačiukais ir siaurais, sidabriška apačia lapais.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis
Atsiprašome, ši prekė jau išparduota.


  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

1,8 m

Plotis

1,8 m

Žydėjimas

kovas

Atsparumas

Šalčiui atspari

Nuostabaus karklo stiebai žiemos pabaigoje ir ankstyvą pavasarį yra nusėti rožiniais kačiukais, kurių neįmanoma nepaglostyti kiekvieną kartą praeinant. Subrendę kačiukai išsiplečia iki 5 cm ilgio ir pasidaro sidabriniai pliki kol pasidengia geltonomis žiedadulkėmis ir yra tiesiog nuostabūs žiemos sode. Žydi priklausomai nuo oro sąlygų žiemos pabaigoje – pavasario pradžioje. Kačiukai ant vyriškų augalų išsprogsta ankstyvą pavasarį iki išsprogstant lapams. Net ir pasibaigus žydėjimui vešli melsvai žalia lapija, turinti sidabrinę apačią yra puikus fonas visą pavasarį ir vasarą kitiems dar tik pradedantiems žydėti augalams. Idealus krūmas žiemos sodui.

Apie blindes (karklus)

Blindė yra medis, nors ir neaukštas, pasiekiantis 5–15 m aukštį. Savaime auga ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje Europos ir Azijos šalių. Tai labai dažnas mūsų krašto augalas, labiausiai mėgstantis drėgnesnes vietas. Paprastai blindę pastebime pavasarį, kai ši pasipuošia tais mielais savo „kačiukais“. O kitais metų laikais tai niekuo neišsiskiriantis medis – žaliuoja sau paprastais žaliais lapais ir tiek. Kas gi yra tie „kačiukai“ ? Tai augalo žiedynai ir ne bet kokie, o vyriški, nes blindė yra dvinamis augalas. Tai reiškia, kad kaip ir žmonių pasaulyje pas blindes yra atskiri vyriški ir moteriški individai. Moteriški žiedynai būna kiek kitokios formos ir mažiau pūkuoti. Jei „kačiukas“ pūkuotas ir švelnus, tai reiškia, kad jis dar nežydi. Bet kai pilnai prasiskleidžia, pasidaro geltonas ir pradeda dulkėti, va tuomet augalas žydi, t.y. vyriškų žirginių kuokelės barsto savo žiedadulkes su vėjo ir vabzdžių pagalba, kad galėtų apdulkinti moteriško augalo žiedynus. Vėliau užsimezga gausios ir daigios sėklos. Blindė yra pakankamai nereiklus ir gyvybingas augalas, pakenčiantis nederlingas dirvas, tik nemėgsta sausų vietų. Auga greitai, bet yra gan trumpaamžis augalas, 50 metų retai sulaukia. Želdynuose rūšinis augalas auginamas retai, dažniausiai galima pamatyti jos veisles. Populiariausia yra ‘Kilmarnock‘ – neaukštas ir svyrantis medelis. Kartais dar auginamos ‘Mas‘, ‘Pendula‘, ‘Weeping Sally‘ bei kt. Iš Lietuvoje augančių Salix genties medžių tik paprastoji blindė užaugina švelnius „kačiukus“, visų kitų žiedynai mažai pūkuoti.

Žiedai
sidabriniai/geltoni

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.