• −30%
  • −30%

Blindė paprastoji 'Kilmarnock'(Posk.150cm)

Kodas: Salix caprea Kilmarnock

16,00 €
11,20 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Skiepyta į stiebą (150 cm). Dekoratyvus, greitai augantis, plačiai svyrančiomis šakomis. Vyriškas augalas. Dažniausiai auginamas įskiepytas į poskiepį. Sudaro mažą verkiantį medį su tankiu vainiku sudarytu iš standžių, gelsvai rudų, svyrančių ūglių.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis
Atsiprašome, ši prekė jau išparduota.


  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

1,5 m

Plotis

1-2 m

Žydėjimas

balandis

Atsparumas

Šalčiui atspari

Dekoratyvus, greitai augantis, plačiai svyrančiomis šakomis. Vyriškas augalas. Dažniausiai auginamas įskiepytas į poskiepį. Sudaro mažą verkiantį medį su tankiu vainiku sudarytu iš standžių, gelsvai rudų, svyrančių ūglių. Lapai pakaitiniai, paprasti, elipsiški iki 10 cm ilgio, kraštas dantytas, tamsiai žalia viršuje ir pilkai žalia apačioje, lapija geltonai žalia rudenį. Sidabriniai pilki kačiukai, nusagstyti geltonais dulkiniais, pasirodo pavasario viduryje arba vėlyvą pavasarį, kol neišsprogsta lapai. Tinka sodinti pavieniui, gražiai atrodo su pavasarį žydinčiomis gėlėmis, prie vandens telkinių. Tinka auginti net ir nedideliuose sklypuose, soduose.

Apie blindes

Blindė yra medis, nors ir neaukštas, pasiekiantis 5–15 m aukštį. Savaime auga ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje Europos ir Azijos šalių. Tai labai dažnas mūsų krašto augalas, labiausiai mėgstantis drėgnesnes vietas. Paprastai blindę pastebime pavasarį, kai ši pasipuošia tais mielais savo „kačiukais“. O kitais metų laikais tai niekuo neišsiskiriantis medis – žaliuoja sau paprastais žaliais lapais ir tiek. Kas gi yra tie „kačiukai“ ? Tai augalo žiedynai ir ne bet kokie, o vyriški, nes blindė yra dvinamis augalas. Tai reiškia, kad kaip ir žmonių pasaulyje pas blindes yra atskiri vyriški ir moteriški individai. Moteriški žiedynai būna kiek kitokios formos ir mažiau pūkuoti. Jei „kačiukas“ pūkuotas ir švelnus, tai reiškia, kad jis dar nežydi. Bet kai pilnai prasiskleidžia, pasidaro geltonas ir pradeda dulkėti, va tuomet augalas žydi, t.y. vyriškų žirginių kuokelės barsto savo žiedadulkes su vėjo ir vabzdžių pagalba, kad galėtų apdulkinti moteriško augalo žiedynus. Vėliau užsimezga gausios ir daigios sėklos. Blindė yra pakankamai nereiklus ir gyvybingas augalas, pakenčiantis nederlingas dirvas, tik nemėgsta sausų vietų. Auga greitai, bet yra gan trumpaamžis augalas, 50 metų retai sulaukia. Želdynuose rūšinis augalas auginamas retai, dažniausiai galima pamatyti jos veisles. Populiariausia yra ‘Kilmarnock‘ – neaukštas ir svyrantis medelis. Kartais dar auginamos ‘Mas‘, ‘Pendula‘, ‘Weeping Sally‘ bei kt. Iš Lietuvoje augančių Salix genties medžių tik paprastoji blindė užaugina švelnius „kačiukus“, visų kitų žiedynai mažai pūkuoti.

Žiedai
sidabriniai

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.