• −30%
  • −30%

Deucija gausiažiedė 'Strawberry fields'

Kodas: deucia

8,00 €
5,60 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Puošnus, pakankamai retas, vidutinio dydžio krūmas. Lapai tamsiai žalios spalvos. Žiedai kvepiantys, 2,5 cm pločio, baltai-rožinės spalvos, žydi V-VI.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

2-3 m

Plotis

1,5-3 m

Žydėjimas

birželis-liepa

Atsparumas

-23 °C

Vieta

Dalinis pavėsis
Saulėta

Drėgmė

Vidutinė

Plotis: 100-150 cm

Aukštis: 200-300 cm

Lapai: tamsiai žali

Dirvožemis: gerai nusausintas

Vieta: saulėta, dalinis pavėsis

Atsparumas: -15 °C (USDA 7 atšiaurumo zona)

Veislės ypatybės: labai patrauklus lapuočių krūmas saulėtam pasieniui. Kompaktiškas, vertikalus augimas su išlenktomis šakomis, kurios birželį ir liepą yra padengtos linkstančiais, svyrančiais, žvaigždės formos dvigubais žiedais, gerai kontrastuojančiais su rausvai rudais ūgliais ir vidutiniškai arba tamsiai žaliais lapais. Medumi kvepiančios gėlės patrauklios bitėms ir drugeliams.

Apie deucijas

Radasta arba deucija (lot. Deutzia) – yra krūmų gentis, priklausanti hortenzijinių (Hydrangeaceae) šeimai. Tai 1-4 m aukščio krūmai, kilę iš Rytų ir Vidurinės Azijos, Europos, Centrinės Amerikos. Dauguma rūšių meta lapus, tik augančios tropikuose – visžalės. Žiedai dažniausiai balti arba rausvi, susitelkę į šluoteles.

Deucija (Deutzia) – hortenzijinių (Hydrangeaceae) šeimos, vienas neįnoringiausiųjų liliputinių sodo augalų, kurių aukštis siekia vos 80 cm.

Lapai vasaržaliai nuo plačiai elipsiškų iki lancetiškų. Kai kurios deucijų rūšys augimo ypatybėmis ir lapais primena jazminus.

Žydi gegužės pabaigoje. Žiedai žvaigždiški, balti, rožiniai, balti su melsvu ar violetiniu atspalviu. Esama ir pilnavidurių.

Augalas mėgstantis saulę, tik joje gausiai žydi. Gali pakęsti pusiau pavėsį.

Jokios papildomos priežiūros nereikalauja. Kasmet ar kas dveji metai po žydėjimo reikia išpjauti seniausius ir silpnus ūglius, patrumpinti ilgus šiųmečius ūglius. Vėlyvą rudenį galima nukirpti sumedėjusias viršūnes, nes per žiemą nušals. Šaltomis žiemomis dažnai apšąla, kartais žūsta visa antžeminė dalis. Laimei, ji greitai atželia ir net pražysta tais pačiais metais.

Dauginti sėklomis arba auginiais, kurie skinami vėlai pavasarį.

Ligų ir kenkėjų pasitaiko retai.

4 Prekės

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.