• −30%
  • −30%

Avietės-gervuogės hibridas 'Buckingham Tayberry'

Kodas: Buckingham Tayberry

10,00 €
7,00 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Besėklės avietės-gervuogės hibridas (lot. Rubus 'Buckingham Tayberry') užauga iki 3-4 metrų aukščio. Vaisiai labai dideli (iki 5 cm ilgio), tamsiai raudonos, bordo spalvos. Dera gausiai nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Hibridinės veislės išvedimo  ypatumai:

Atskirų augalų rūšių kryžminimas tarpusavyje jau seniai yra pagrindinis būdas gauti naujų dekoratyvinių ir naudingų veislių. Tokie augalai paprastai pasižymi geriausiomis jų tėvų savybėmis ir suteikia įdomesnių žiedynų ar geresnių vaisių. . Šis originalus krūmas buvo išvestas kryžminant avietę su gervuoge, todėl iš aviečių jis paveldėjo didelius raudonos arba bordo spalvos vaisius, o iš gervuogių - ilgus ūglius.

Apie veislę:

Avietė paprastai auga gana stipriai, turi šakotus, smailius, ilgus, iki 4 m ūglius ir labai gerus, saldžius, didelius, cilindrinius, šiek tiek pailgus, raudonus ar tamsiai raudonus vaisius, panašius į abiejų tėvų rūšių vaisius. Krūmas  neauga į šonus kaip avietė. Jo vaisiai vystosi ant dvejų metų ūglių ir subręsta vasarą (liepos – rugpjūčio mėnesiais), paprastai duoda gausų derlių.

Priežiūra/ paruošimas žiemai:

Avietės-gervuogės hibridas yra reiklesnis krūmas nei jo motininės rūšys. Kad tinkamai augtų ir gausiai derėtų, reikia saulėtos, šiltos ir vėjo apsaugotos vietos, taip pat derlingos, humusingos, maistinių medžiagų turinčios, vidutiniškai drėgnos, pralaidžios dirvos, kurios pH yra šiek tiek rūgštus.Netoleruoja drėgnų ir sunkių, taip pat sausų ir smėlėtų paviršių. Jis netoleruoja perdžiūvimo, todėl lietingu laikotarpiu jį reikia laistyti. Jis taip pat nėra visiškai atsparus žemai temperatūrai , tad rekomenduojamas  dengimas žiemai. Nulenkiant pastolius krūmų ūgliai vėlyvą rudenį sulenkiami ant žemės, padengiami storu neaustiniu audiniu, o kuolais vedami augalai apvyniojami vilna ar šiaudų kilimėliu, nenuimant ūglių. Ankstyvą pavasarį žiemos danga turėtų būti pašalinta iš krūmų. Sodindami , taip pat turėtumėte vengti įdubimų toje vietoje, kur žiemą gali susidaryti vadinami šalčio baseinai.

Atramų įruošimas/ sodinimo būdai

Priklausomai nuo mūsų turimos vietos, mes galime sodinti aviečių- gervuogių hibridus kolonos ar juostos būdu(panašiai kaip gervuogės). Pirmuoju atveju keli dvejų metų ūgliai pritvirtinami prie vertikalios atramos, o po vaisių pašalinami seniausi, ir prie atramos pririšami jauni ūgliai. Jei norite sodinti krūmus juostos pavidalu, turite paruošti jam tinkamą konstrukciją iš vertikaliai išdėstytų kuolų su dviem eilėmis horizontaliai ištemptos vielos, kuri turėtų būti 0,6 m ir 1,2 m aukštyje. Augalai sodinami prie pastolių kas 1, 5–2 m, kad jie galėtų laisvai augti. Tada krūmo ūgliai paskleidžiami ant paruoštų vielų, nukerpant juos maždaug iki 1,6 m aukščio, o po vaisių pašalinami seniausi ir silpniausi, tvirtus ir jaunus ūglius pririšant prie pastolių.
Genėjimas:
Avietės-gervuogės hibridas, kaip ir gervuogė, reikalauja stipraus genėjimo. Vasaros pabaigoje arba ankstyvą rudenį (VIII pabaiga - IX p.), reikia pašalinti seniausius, silpnus ir pažeistus ūglius, o likusias šakas sutrumpinti iki maždaug 25 cm.

Dauginimas:
Aviečių-gervuogių hibridas nesukuria šaknų atžalų, todėl dauginamas atlankomis (ūgliai sulenkiami į žemę, užberiami dirvožemiu ir įsišakniję nupjaunami, ir sodinami  į naują vietą) arba ūglių auginiais (vasarą - VII, iš šių metų ūglių paimami pusiau sumedėję ūgliai). 30 cm auginiai, įšakninami drėgname, smėlio- durpių substrate drėgnoje atmosferoje).

Vaisių panaudojimas:
 Avietės gervuogės hibrido vaisiai labai dideli, ypač skanūs, saldūs ir sultingi  ,puikiai tinka tiesiogiai vartoti, taip pat užšaldyti ir paruošti sultis, drebučius, uogienes ir net vynus. Tačiau konservai turėtų būti šiek tiek parūgštinti, pavyzdžiui, dedant kitą, išraiškingesnį vaisių, nes avietės-gervuogės hibrido  uogos yra šiek tiek švelnesnio skonio nei avietės ar gervuogės.
Galima auginti ne tik sode, nes jos ūgliai taip pat gali būti ištempti, pavyzdžiui, ant pavėsinės struktūros, o vasaros poilsio metu valgyti vaisius tiesiai nuo krūmo.

27 Prekės

Panašios prekės (16):

Prekė pridėta į palyginimą.