• −30%
  • −30%

Aktinidija smailialapė ANANASNAJA (moteriška)

Kodas: ANANASNAJA

10,00 €
7,00 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

(Actinidia arguta Ananasnaja) Vėlyva veislė. Vaisiai sunoksta rugsėjo gale - spalio pradžioje, labai derlinga veislė. Vaisiai vidutinio dydžio. (3,5-cm. ilgio ir 2 cm. pločio) vid. masė 7-12g, vidaus masė žalios spalvos, gero aromato, malonaus, saldaus, medų primenančio skonio.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Žydėjimas: žydi birželio pradžioje.

Derėjimo laikas: Vėlyva veislė. Vaisiai sunoksta rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje (kaip veislė Weiki.

Derlingumas: labai derlinga veislė (4-8 kg nuo suaugusio krūmo). Atsparumas: atspari šalčiui (28-30'C), kenkėjams, grybelinėms ligoms.

Vaisiai: Vidutinio dydžio (3,5-cm. ilgio ir 2 cm. pločio ) vid.masė 7-12g., vidaus masė žalios spalvos, gero aromato, malonaus, saldaus, medų primenančio skonio ir turintys labai daug vitamino C. Tinka vartoti švieži, perdirbti ir džiovinti. Vaisiai prinokę nekrinta nuo krūmo.

Veislės ypatybės: kilmė nežinoma, atvežta į JAV iš Belgijos 1970m ir iš ten paplitus po visą pasaulį. Labai populiari plantacijų veislė. Labai panaši ir sunkiai atskiriama nuo veislės Weiki. Mažiau reikli žemei nei veilsė Geneva. Gerai auga , atramomis pakyla iki 6-10 m. aukščio. Per metus gali išaugti iki 2-3 metrų. Derėti pradeda 3-4 metais po pasodinimo.

Rekomenduojama šalia sodinti vienas vyriškas augalas tarpe 6-8 moteriškos rūšies veislių, bet ne didesniu kaip 10 m. atstumu nuo moteriškų.

 

 

Aktinidijų sodinimas ir priežiūra

Tai dekoratyviniai vijokliniai augalai (lijanos) kilę iš pietryčių Azijos tropinių miškų. Gerai auga net vidutiniškai pavėsingose vietose po medžiais (labai mėgsta pavakario saulę) užuovėjoje, lengvai rūgščioje (5,5-6,5 pH) ir vidutiniškai drėgnoje, purioje ir pralaidžioje vandeniui priemolio - priesmėlio žemėje.

Sodinama ne mažesniais kaip 1,5 m atstumu viena nuo kitos. Duobė iškasama 50 cm. gylio ,50 pločio, drėgnesnėse vietose ar sunkioje molio žemėje duobės dugnas drenažuojamas: įpilama min. 10cm žvirgždo ar molio plytų duženų, duobė užpildoma paruoštu mišiniu (pridedant humusingos žemės, komposto žemės papildomai primaišome 0,5 kg pelenų ir 15-20g superfosfato trašų). Vėliau žemės paviršius kiekvieną metą mulčiuojamas durpėmis, sausa žole ar pjuvenomis.

Genėjimas nebūtinas. Genėti ar formuoti patartina vėlai rudenį, genint pavasarį nuteka daug sulčių ir augalas nusilpsta. Jauni augalai bijo pavasarinių šalnų ir gali apšalti, tad jaunus augalus prieš žiemą rekomenduojama pridengti - prilenkti prie žemės ir paguldyti ant eglės šakų ir iš viršus užkloti šakomis.

Tręšti pavasarį 20-30 g amonio salietros, prieš žydėjimą 15-20g superfosfato, rudenį-pusę kibiro komposto, 40-50 g. superfosfato ir 10-15g kalio druskos rudenį, vasaros pabaigoje, svarbu nepertęšti azotinėmis trąšomis kurios gali paskatinti naujų ūglių augimą ir jie prieš žiemą nesumedėja.

Aktinidijos šaknis mėgsta katės, nes jos stiebuose yra tam tikrų biologiškai aktyvių medžiagų, todėl patartina paviršių ir stiebo žemutinę dalį apsaugoti apdengiant geotekstiline plėvele arba aptverti sietu.

20 Prekės

Panašios prekės (15):

Prekė pridėta į palyginimą.