• −30%
  • −30%

Agrastai ‘Kamieniar‘

Kodas: Kamieniar

9,50 €
6,65 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Ukrainietiška veislė ‘Kamieniar‘ yra raudonas desertinis agrastas. Vaisiai vidutinio dydžio, raudonos spalvos, plona odele, labai skanūs. Labai atsparus šalčiui ir ligoms. Gali būti kaip dekoratyvinis akcentas sode. Užauga iki 1 metro dydžio.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis
Išparduota. Pasirinkite kitą savybę.


  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

iki 1 m

Atsparumas

Atspari šalčiui (-30 C)ir ligoms

Vieta

Dalinis pavėsis
Saulėta

Drėgmė

Vidutinė

Augumas

Didelis

Derėjimas

Liepa

Agrastas ‘Kamieniar‘ (lot.Ribes uva-crispa ‘Kamieniar‘).

Branda: šios veislės agrastkrūmiai subręsta gana anksti. Veislė priklauso ankstyvam žydėjimui.

Derėjimas: vidutiniškai ankstyvas (liepos mėn. viduryje).

Vaisiai: yra stambūs arba net labai dideli (4 g). Subrendę jie įgauna tamsiai raudoną spalvą. Oda subtili ir plona.

Derlingumas: labai derlinga. Iš 1 hektaro krūmų kiekvienais metais galite surinkti keletą tonų vaisių.

Atsparumas: labai atspari šalčiui (iki -30oC ), įvairioms ligoms.

Dirvožemis: derlinga, humusinga dirva, šiek tiek rūgšti arba šarminė (pH 5,5–7).   

Veislės ypatumai: agrastas 'Kamieniar' - ukrainietiška, šalčiui atspari raudonųjų agrastų veislė. Krūmas spartaus augimo, tvirtomis šakomis. Tiesus krūmas ypač tinka mažesnio ploto soduose. Veislė atspari Amerikos agrastų miltligei ir lapų kritimui. Užauga iki 1 metro. Žydi vidutiniškai anksti. Vidutinio dydžio rudi pumpurai. Žali vidutinio dydžio lapai, trijų skiltelių.

Agrastų sodinimas ir priežiūra: sodinti tinka tiek pavasarį, tiek rudenį. Agrastai mėgsta gerai tręštus purios struktūros dirvožemius. Norint išsaugoti drėgmę ir paspartinti ūglių augimą, vegetacijos metu dirvožemis po krūmu purenamas mažiausiai 3–4 kartus, ravima ir mulčiuojama, naudojant sausą žolę ar durpes. Pavasarį ir rudenį dirvožemis perkasamas iki 15 cm gylio, aplink krūmus - ne giliau kaip 10 cm. Į vaisių brandinimo periodą įžengusius augalus galima patręšti organinėmis medžiagomis. Mineralinės trąšos (superfosfatas, kalio druska) barstomos visame agrastų sodinimo perimetre.

Agrastų  krūmus sodinti - kas 1,2-1,5 m, laikantis apie 1,5 m atstumo tarp atskirų eilių. Augalai sodinami 5 cm giliau, nei jie augo prieš tai. Duobes ruošiame pakankamai dideles, kad augalų šaknys jose laisvai tilptų (apie 40 cm gylio). Labai lengvose dirvose į duobės dugną reikia įpilti komposto ar mėšlo. Jei dirvožemis labai sunkus, įmaišykite smėlio, kad šiek tiek dirvožemis palengvėtų. Geriausias dirvožemis yra derlingas, turtingas humuso.

Geriausiai auga saulėtose vietose, nors auginti galima ir pavėsyje.

Nė vienas priežiūros būdas neturi tokios įtakos vaisių dydžiui, kaip tinkamas genėjimas. Daugiausiai vaisių subrandina ant jaunų, trumpų, 3-4 metų ūglių. Per pirmuosius 3 metus po pasodinimo reikia atlikti genėjimą, kad tinkamai suformuoti krūmą. Vėlesniais metais apsiribojame atjauninimu - ankstyvą pavasarį ar vasarą po derliaus nuėmimo išpjauname visus 5 metų ir vyresnius ūglius., nulūžusias šakas ar šakas paveiktas ligų ir kenkėjų. Gerai suformuotas, derlingas krūmas turi 10–12 skeletinių ūglių.

0 Prekės
Derėjimas
Liepa

Panašios prekės (8):

Prekė pridėta į palyginimą.