• −30%
  • −30%

Agrastai ‘Niesluchovski‘

Kodas: Niesluchovski

9,50 €
6,65 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Agrastas 'Niesluchovski' – daugiametis uogakrūmis. Ukrainietiška, labai ankstyva (vaisiai sunoksta birželio pabaigoje -liepos pradžioje) agrastų veislė. Uogos tamsiai raudonos spalvos, didelės ir skanios  Krūmas vidutinio augumo, stačiais stiebais, labai atsparus šalčiui.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

Apie 1,2 m

Atsparumas

Atspari šalčiui (-32 C), sausrai, agrastų miltligei

Vieta

Dalinis pavėsis
Saulėta

Drėgmė

Vidutinė

Augumas

Vidutinis

Derėjimas

Birželis

Agrastas 'Niesluchovski' (lot.Ribes uva-crispa‘Niesluchovski)  

Derėjimo laikas:  labai ankstyvas (vaisiai sunoksta  birželio pabaigoje - liepos pradžioje).

Vaisiai: tamsiai raudonos spalvos, labai dideli, saldūs, šiek tiek blizgančia odele, labai skanūs. Viena geriausių desertinių veislių.

Derlingumas: labai derlinga.

Atsparumas: atspari šalčiui, sausrai, agrastų miltligei. 

Veislės ypatybės: agrastas ‘Niesluchovski‘ yra ankstyva veislė iš Ukrainos. Idealiai tinkanti auginti Lietuvoje. Veislė atspari Amerikos agrastų miltligei. Ūgliai iškilūs, todėl lengva skinti vaisius. 

Agrastų sodinimas ir priežiūra: sodinti tinka tiek pavasarį, tiek rudenį. Agrastai mėgsta gerai tręštus purios struktūros dirvožemius. Norint išsaugoti drėgmę ir paspartinti ūglių augimą, vegetacijos metu dirvožemis po krūmu purenamas mažiausiai 3–4 kartus, ravima ir mulčiuojama, naudojant sausą žolę ar durpes. Pavasarį ir rudenį dirvožemis perkasamas iki 15 cm gylio, aplink krūmus - ne giliau kaip 10 cm. Į vaisių brandinimo periodą įžengusius augalus galima patręšti organinėmis medžiagomis. Mineralinės trąšos (superfosfatas, kalio druska) barstomos visame agrastų sodinimo perimetre.

Agrastų  krūmus sodinti - kas 1,2-1,5 m, laikantis apie 1,5 m atstumo tarp atskirų eilių. Augalai sodinami 5 cm giliau, nei jie augo prieš tai. Duobes ruošiame pakankamai dideles, kad augalų šaknys jose laisvai tilptų (apie 40 cm gylio). Labai lengvose dirvose į duobės dugną reikia įpilti komposto ar mėšlo. Jei dirvožemis labai sunkus, įmaišykite smėlio, kad šiek tiek dirvožemis palengvėtų. Geriausias dirvožemis yra derlingas, turtingas humuso.

Geriausiai auga saulėtose vietose, nors auginti galima ir pavėsyje.

Nė vienas priežiūros būdas neturi tokios įtakos vaisių dydžiui, kaip tinkamas genėjimas. Daugiausiai vaisių subrandina ant jaunų, trumpų, 3-4 metų ūglių. Per pirmuosius 3 metus po pasodinimo reikia atlikti genėjimą, kad tinkamai suformuoti krūmą. Vėlesniais metais apsiribojame atjauninimu - ankstyvą pavasarį ar vasarą po derliaus nuėmimo išpjauname visus 5 metų ir vyresnius ūglius., nulūžusias šakas ar šakas paveiktas ligų ir kenkėjų. Gerai suformuotas, derlingas krūmas turi 10–12 skeletinių ūglių.

Dirvožemis: silpnai rūgštus (pH 5-6) , vidutiniškai drėgnas, derlingas ir humusingas.

6 Prekės
Derėjimas
Birželis

Panašios prekės (8):

Prekė pridėta į palyginimą.