• −30%

Agrastai 'Mucurines'

Kodas: mucurines

9,50 €
6,65 € Sutaupote 30%
Su mokesčiais

Agrastai (Ribes grossularia) 'Mucurines' - tai gerai žinoma, labai vaisinga agrasto atmaina, kuri puikiai tinka mėgėjiškam bei komerciniam auginimui. Duoda didelius, žalius, o visiškai sunokusius – žalius ir geltonus vaisius. Jų minkštimas saldžiarūgštis, labai skanus.

Augalo amžius / vazono dydis / aukštis:
Kiekis

  • Saugus užsakymas Saugus užsakymas
  • Greitas pristatymas Greitas pristatymas
  • Kokybės garantija Kokybės garantija

Aukštis

1,2 m

Plotis

0,8 m

Atsparumas

Atspari šalčiui, agrastų valkčiai ir miltligei

Vieta

Dalinis pavėsis
Saulėta

Drėgmė

Vidutinė

Augumas

Didelis

Agrastas 'Mucurines' (lot.Ribes uva-crispa 'Mucurines').

Branda: šios veislės agrastkrūmiai subręsta gana anksti – balandžio mėn. Veislė priklauso ankstyvam žydėjimui.

Derėjimas: vidutiniškai ankstyvas (liepos mėn. viduryje).

Vaisiai: Vaisiai yra vidutinio dydžio, žalsvai geltonos uogos. Vieno vaisiaus svoris yra apie 5 g, vaisiaus žievelė padengta liaukiniais plaukeliais.

Derlingumas: labai derlinga. Tinka mechaniniam vaisių surinkimui.

Atsparumas: atspari šalčiui (iki -32oC ), įvairioms ligoms.

Dirvožemis: derlinga, humusinga dirva, šiek tiek rūgšti arba šarminė (pH 5,5–7).   

Veislės ypatumai: vertinga rusiškos kilmės veislė, išvesta Mičurinske, nėra labai jautri ligoms, rekomenduojama auginti komerciniu ir mėgėjišku būdu. Veislė yra žinoma kaip „malachitas“, kuri taikliai nurodo žalią vaisiaus spalvą. Krūmui būdingas greitas augimas, siekiantis iki 1,2 m aukščio ir apie 0,8-1 m pločio. Ūgliai yra tiesūs, apdovanoti spygliais. 3–5 skiltelių lapai, žali, šiek tiek įbrėžti ties kraštu. Žiedai maži, pavieniai arba 2–3 grupelėmis, geltonai žali.

Sodinimas ir priežiūra: šie agrastai geriausiai auga saulėtose vietose, nors auginti galima ir pavėsyje. Geriausias dirvožemis yra derlingas, turtingas humuso. Agrastų sodinukus reikia sodinti kas 0,5 m, o krūmus - kas 1,2-1,5 m, laikantis apie 1,5 m atstumo tarp atskirų eilių. Ši veislė geriausiai auga saulėtose vietose, nors auginti galima ir pavėsyje. Geriausias dirvožemis yra derlingas, turtingas humuso. Mineralinės trąšos (superfosfatas, kalio druska) barstomos visame agrastų sodinimo plote.

Nė vienas priežiūros būdas neturi tokios įtakos vaisių dydžiui, kaip tinkamas genėjimas. Agrastų krūmai daugiausiai subrandina vaisių ant trumpų ūglių, kurie auga ant 3 ir 4 metų krūmų.

Per pirmuosius 3 metus po pasodinimo reikia atlikti genėjimą, kad tinkamai suformuoti krūmą. Vėlesniais metais apsiribojame atjauninimu - ankstyvą pavasarį ar vasarą po derliaus nuėmimo išpjauname visus 5 metų ir vyresnius ūglius. Gerai suformuotas, derlingas krūmas turi 10–12 skeletinių ūglių.

 

13 Prekės

Panašios prekės (8):

Prekė pridėta į palyginimą.